;
Close

Живей осъзнато

jivei_osuznato

Все повече хора се замислят, че съвременният живот, въпреки напредналите технологии или по-скоро заради тях, ни отдалечава от дълбоките ценности вътре в нас. Все повече и повече чувстваме, че затъваме в консуматорското общество, което изтисква енергията и здравето ни до краен предел. 

 

Ако и вие се чувствате така, вероятно си задавате въпроса има ли алтернатива? За мен лично има, но тя преминава през собственото осъзнаване на действителността и личното място в нея. Различните хора преминават по различен начин през този процес. Не смятам, че има правилен или грешен начин. Осъзнаването е нещо много лично, което се случва, когато му дойде времето. За някои се случва по-бързо, за други по-бавно. 

 

На мен лично много ми допадна гледната точка на кулинарния блогър и личен готвач Деси Славчева и искам да я споделя с вас. Тя казва: "Според мен, проблемът на съвременния човек е в това, че не поема отговорност за нещата които му се случват, а е по-склонен да обвинява другите и средата в която живее."

 

Как да се отърсим от този навик и да се почувстваме по-добре, може да прочетете в оригиналната статия "Тази седмица в кухнята - Живей осъзнато"

 

Деси е кулинарен гид, съветник по пътуване, консултант по готвене, организатор на вечери и перфектен домашен готвач. Тя ще ви покаже, че готвенето е забавление и удоволствие, а не загуба на време.   

 

 

За коментари или въпроси, присъединете се към нас във Фейсбук. Ще се радвам да споделите мнението си и заедно да потърсим пътя към осъзнатия живот. 

 

Ако смятате тази статия за полезна, моля споделете я с приятели!

 

Гергана Радович, холистичен терапевт