;
Close

Здраве

health

 

Човек е създаден, за да живее в добро здраве и физическо състояние. Често обаче ние изобщо не се замисляме за това и пренебрегваме основните си потребности - от сън, движение, добра храна, вдъхновяваща социална среда и други. Тялото ни се справя доколкото може с условията на живот, които му предлагаме и в един момент отказва да го прави повече.

 

Тогава се сблъскваме с различни заболявания, физически, психически травми, се втурваме да търсим помощ и нерядко залитаме в другата крайност - търсим "най-доброто", но рядко можем да го намерим. Защо?

 

Отговорът е много прост - това, което е най-добро за теб, не е най-добро за мен. И само ако намеря подходящото за мен, то ще бъде "най-доброто", от което имам нужда.

 

Същевременно съществуват основни принципи, придържането към които ще ни донесе радост, здраве и баланс. 

 

Тази секция съдържа информация за тези основни неща: сън, движение, мотивация, управление на стреса и други. Ще споделям изпитани практики, които да ви помогнат да вървите успешно по пътя към по-доброто здраве и физическо състояние. 

 

Обикновено най-хубавите неща са прости и най-често те идват от природата. Затова тук ще намерите и полезни съвети и рецепти, базирани на холистичния подход към здравето и на природни съставки. 

 

Ако искате да започнете отнякъде, но не знаете откъде, започнете с промяна на нагласата.

 

Приятно четене!

 

За коментари или въпроси, присъединете се към нас във Фейсбук

 

Ако смятате тази информация за полезна, моля споделете я с приятели! Благодаря!

 

 

Гергана Радович, холистичен терапевт, преподавател по ТЕС, мастер Ти-Тап треньор